Azië

Met dit Aziatische pakket haal je de rijke, gevarieerde smaken van de Aziatische keuken in huis. Of je nu zin hebt in een snelle maaltijd met noedels of een geurige curry, dit pakket bevat alles wat je nodig hebt om een heerlijke zelfgemaakte Aziatische maaltijd op tafel te zetten. Ga aan de slag met de zilvervliesrijst en mie en breng ze op smaak met de zoete ketjap manis, pittige sambal oelek of romige kokosmelk voor die authentieke Aziatische twist. Voor een lekkere bite voeg je de gebakken uitjes toe aan je gerechten en maak je het compleet met een schep van de heerlijke satésaus of zoete chilisaus. Naast deze ingrediënten vind je een Albert Heijn giftcard ter waarde van €7,50, zodat je verse producten kunt kopen om je Aziatische gerechten naar een hoger niveau te tillen. Geniet van een culinaire reis door Azië en beleef de rijke geuren en smaken van deze bijzondere keuken in je eigen huis.
Rode Curry met Kip en Kokosmelk
Ingrediënten:
-100 g taste collection asian
-red curry pasta
-30 g oriental
-spices mix
-400 ml amaizin-coconut milk
-300 g kipfilet, in blokjes gesneden
-1 rode paprika, in reepjes
-1 courgette, in halvemaantjes
-1 ui, fijngehakt
-2 teentjes knoflook, fijngehakt
-1 eetlepel plantaardige olie
-1 eetlepel vissaus (optioneel)
-1 eetlepel sojasaus
-Verse koriander, voor garnering
-Limoenpartjes voor serveren
-Zilvervliesrijst, gekookt
Bereidingswijze:
1. Verhit de olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze totdat ze zacht en geurig zijn, ongeveer 2 minuten.
2. Voeg de kipblokjes toe en bak ze tot ze rondom goudbruin zijn, ongeveer 4-5 minuten. Haal de kip uit de pan en zet apart.
3. In dezelfde pan, voeg de red curry pasta toe en bak kort, ongeveer 1 minuut, om de smaken vrij te laten komen. Voeg de oriental spices mix toe en roer goed door.
4. Voeg de kokosmelk toe en roer alles door elkaar. Breng het geheel zachtjes aan de kook.
5. Voeg de rode paprika en courgette toe aan de pan en laat het geheel sudderen tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
6. Doe de kip terug in de pan en laat nog 5 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Voeg eventueel vissaus en sojasaus toe voor extra smaak.
7. Serveer de curry met de zilvervliesrijst en garneer met verse koriander en een partje limoen.
Eet smakelijk! Dit gerecht is heerlijk romig en zit boordevol smaak. Perfect voor een avond met Aziatische flair!
